Γιορτή Κερασιού 2018

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει:
Σάββατο, 9 Ιουνίου
7:30 μ.μ. Συνάντηση επισήμων στο Τοπικό Αρχείο Αγιάς, στο Μεταξοχώρι. Στον χώρο μπορεί κανείς να θαυμάσει παλαίτυπα, φωτογραφίες και έγγραφα της ευρύτερης περιοχής από τον 17ο αιώνα ως σήμερα. Ειδικά για τη γιορτή, έχει προγραμματιστεί αφιέρωμα στους ευεργέτες της επαρχίας Αγιάς.
8:30 μ.μ. Αγιασμός, χαιρετισμοί, ομιλίες.
9 μ.μ.Ξενάγηση στο παλιό Παρθεναγωγείο του χωριού και νυν Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα φιλοξενείται έκθεση χειρόγραφων χαρτών του Χάρη Τζήκα, με θέμα «Μεταξοχώρι και πέριξ. Οι δρόμοι του νερού» και έκθεση φωτογραφιών, με θέμα το Μεταξοχώρι, από τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας.
10:30 μ.μ. Μουσικό πρόγραμμα με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.
Κυριακή, 10 Ιουνίου
10 π.μ. Περπάτημα στα σοκάκια του Μεταξοχωρίου.
12 μ. Δραστηριότητες για παιδιά (παιχνίδι με πυλό με τη Σοφία Τερζίδου από τον Πολυχώρο Δημιουργίας «ΟΣΣΑ»).
12 μ. – 3 μ.μ. Επίδειξη επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ – πονγκ) από τον Αθλητικό Σύλλογο «Δύναμη». Η επίδειξη και παρουσίαση του αθλήματος θα γίνει από τον προπονητή του συλλόγου, Στέφανο Αμπελακιώτη και επίλεκτους αθλητές του συλλόγου. Θα έχει διάρκεια 45 λεπτών και θα περιλαμβάνει παρουσίαση του Ολυμπιακού αυτού αθλήματος, τυπικές ασκήσεις προπόνησης και αγώνα για την κατανόηση των κανόνων του. Μετά, τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες που θέλουν, θα μπορούν να δοκιμάσουν και να παίξουν με τους αθλητές, αλλά και να παίξουν ελεύθερα όσοι επιθυμούν. Επίσης, το τραπέζι θα είναι διαθέσιμο για ελεύθερο παιχνίδι κατά τις ώρες 3 μ.μ. – 6 μ.μ.
8:30 μ.μ. Παρουσίαση των θεατρικών επιθεωρησιακών σκετς «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» και «Γιαγιά» από τη θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».
9 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα του «Μιλτιάδη Δάλλα», του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκλήθρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιβοίας «Ο Όμηρος», του Συλλόγου Σαρακατσαναίων επαρχίας Αγιάς και του Πολιτιστικού – Φυσιολατρικού Συλλόγου Καρίτσας «Καλυψώ».
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα βραβευτούν και οι ομορφότερες αυλές του χωριού.
Στη γιορτή θα συμμετέχουν με περίπτερα ο Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου, τα χειροποίητα κοσμήματα Ρ. Μαστρογιάννη, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Όσσα», το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Αγιάς και οι χειροποίητες δημιουργίες Κ. Νικολούλη και Αλκμίνη.
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Πηγή : eleftheria .gr

Νέα / Ανακοινώσεις Κέντρου Κοινότητας Δ. Αγιάς

Greek English

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

ban-politiki-prostasia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

(C) 2011 Δήμος Αγιάς